Best sparing med gode lån

Det er ingen selvmotsigelse å spare og låne samtidig. Men det er en feiltolkning å tro at økonomi er noe som går av seg selv. Vi hører alt for ofte om unge som tenker at det blir som det blir, og går dermed glipp av det gode liv med en blomstrende økonomi.

Få kontroll på privatøkonomien

For å ha det godt, må man også ha kontroll på privatøkonomien. Det de fleste bommer på, er forventningene til inntekt kontra utgifter. Noen er kanskje vant med at bestemor stiller opp når lommeboka er tom og slik er det mange voksne som fortsatt har det. Men økonomi er uansett noe man bør ha kontroll på selv.

Benytt deg av en lånetilbyder

Som ung har man kanskje plutselig mye penger mellom hendene. En tilbyder av lån som Nordax.no vil at unge skal få en mulighet til å realisere deres drømmer, samtidig som økonomien deres er oversiktlig. Det eneste man skal huske på, er at man ikke bør ha flere enn et lån uten sikkerhet. Heldigvis finnes det et register som gjør det enklere å fjerne kredittrammer og samle lån.

Tips til sparing

Det ikke mange unge vet, er at å betale inn ekstra på lån er den beste sparingen. Det er ingenting som hindrer deg i å betale ned større beløp hver måned hvis du har muligheten til det. Men husk å unne deg goder innimellom også. Sparing kan kun oppnås om begge parter vil spare og man deler privatøkonomien. Da er det enklest om begge to tjener omtrent det samme. Folk, selv ektefeller, har tendens til å bli misunnelige på hverandre.

Ta 5 % av inntektene deres til direkte sparing og 5 % til å betale ekstra ned på lån. Dette tipset er noe dere vil nyte godt av i fremtiden. Får dere utbetalt 30 000 kroner til sammen skal altså 1 500 kroner gå inn på sparekonto, og 1 500 kroner betales ned på lån. Da får dere også kanskje lyst til å vurdere den velfortjente middagen en gang i blant.