Betalingsløsninger for alle på nettet

Det finnes mange måter å betale for kjøp på nett. De vanligste er:

  • Betaling med VISA eller Mastercard. Kortene gir deg beskyttelse i henhold til Finansavtaleloven, som vil si at du får tilbakebetalt beløp ved et eventuelt misbruk av kortene, for eksempel hvis det blir trukket mer enn avtalt.
  • Betaling via nye løsninger som e-lommebøker eller forhåndsbetalt kort, noe som gir oss enda bedre og sikrere muligheter til å holde orden på nettbruken vår gjennom hverdagen. Nettbutikken kan ikke overvåke personlige detaljer ved bruk av e- lommebøker (som Skrill), og du kan justere uttakskvoten når som helst du måtte ønske. Forhåndsbetalte kort, som f.eks. PaySafeCard, fungerer på samme måte som de gode gammeldagse kontantkortene for telefon, der du oppgir koden på kortet ved betaling på nettet. Bruk av disse kortene gir deg også flere andre fordeler, som prosenter til deres samarbeidspartnere og deltakelse i diverse konkurranser.
  • Betaling ved å samle bonuser og poeng som kan brukes på varer og tjenester. Mange nettsider har bonusordninger der vi kan samle poeng. Blant andre gir Norwegian VISAcard, Star Tours BlueCard eller Star Alliance-kortet oss disse mulighetene.

betalning-nett

De forskjellige nettbutikkene og tjenesteleverandørene har ikke nøyaktig de samme programmene, men de beste og de største benytter seg av mer eller mindre de samme programmene. Det betyr at du kan handle klær via sportsbutikker som G-Sport og XXL, spille oddsspill via nettkasinoer som Norsk Tipping og Unibet, eller betale sydenreisen til høstferien via krypterte betalingsordninger hos Berg Hansen reisebyrå eller StarTour. Et fåtall nettsider har tatt vare på de gamle programløsningene også, slik at man har flere valgmuligheter.

Den siste tiden har det også blitt vanlig å gjøre innskudd med innskuddsmetoden SIRUs SMS Deposit. Å betale med SMS gjøres ved at du sender en SMS med en kode for beløpet du skal betale. Dette er blant annet vanlig hos en rekke spilltilbydere, der du kan registrere betalingen din ved å ringe et bestemt telefonnummer. Hvert nummer tilsvarer et bestemt beløp, og beløpet blir registret på mobilregningen din.

Du kan handle trygt på nettet i dag. Har du utfordringer, kan du også kontakte hver enkelt nettside via deres livechat for å få svar på dine spørsmål.