Spar penger i hverdagen

Det er ikke alltid lett å sette av et fast månedsbeløp til sparing, for det er alltid noe som frister å kjøpe. Men det er ofte i hverdagen det er lettest å spare. Ha en sparebøsse tilgjengelig, og putt på småpengene du sparer, så blir det raskt penger av det. Her er noen gode sparetips i hverdagen.

Spar penger på nedpriset mat

Mange butikker setter ned prisen på mat som har kort holdbarhet. Her er det mange penger å spare. Du kan også kjøpe butikkenes egne merkevarer i stedet for mer kostbare merkevarer. Ofte er smaken like god.

Spar penger på ferdigmat

Ikke kjøp kaffe og ferdigmat i kiosker eller på bensinstasjoner. Ta med kaffe og matpakke hjemmefra. Det er mye billigere å smøre din egen matpakke. Spis mer hjemme i stedet for å gå på restaurant og kafeer. Spar heller pengene til noe du virkelig ønsker deg.

Spar penger på klær

Ikke kjøp flere klær enn du trenger. Da sparer du både miljøet og penger. Skal du kjøpe klær, kan du kjøpe dem brukt eller på salg. Kanskje du til og med kan selge noen av dine egne klær for å få penger til å kjøpe nye.

Spar penger på fritidsutstyr og verktøy

I mange kommuner kan du leie fritidsutstyr som ski, skiklær, sykler og så videre. Her er det massevis av penger å spare, spesielt dersom du har barn. Alternativt kan du spørre venner eller familie om de kan låne deg ting du trenger, og du kan tilby dem å låne ting av deg til gjengjeld. Du kan også låne, og låne bort, verktøy og andre ting.

Begynn med mikrosparing

Flere norske banker tilbyr noe som heter mikrosparing. Dette går ut på at hver gang du bruker bankkortet, overføres et lite beløp til sparekontoen din. Du bestemmer selv hvor mye du vil spare, og selv om du bare sparer 2-3 kroner hver gang kortet brukes, så blir det likevel en del penger av det.